U Klovićevim dvorima pogledajte Retrospektivu Vaska Lipovca

Pogledaj kulturna zbivanja

09.10.2017.

Prva Lipovčeva retrospektiva u Zagrebu otvorena je 14. 9. — 7. 1. 2018.

U rujnu je otvorena velika retrospektivna izložba jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika Vaska Lipovca čijih je 250 djela izloženo u 2000 kvadrata Galerije Klovićevi dvori.

Na izložbi je predstavljen presjek 50 godina umjetnikova stvaralaštva, a dio izložaka po prvi se put predstavlja u javnosti jer su dio privatne zbirke Lipovčeve obitelji.
Kustosica izložbe Ana Medić o izložbi: “Naime ovo je zbilja jedinstven događaj jer prvi put publika ima priliku vidjeti toliki obim Lipovčevog bogatog opusa na jednom mjestu. Taj fascinantni opus, osim što je raznolik pa su tu skulpture, slike, grafike, crteži, reljefi i instalacije, obuhvaća i nešto što ovom izložbom nije obuhvaćeno kao što je primjerice dizajn”.
Naglasila je i da postoji golemi dio Lipovčevog stvaranja koji još čeka svoju prezentaciju i izrazila nadu da će publika uživati u prezentiranom.

Izložba je otvorena do 7. siječnja 2018. Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 40 kuna, dok su one za umirovljenike i studente dostupne po cijeni od 30 kuna.

Za više informacija o postavu, posjetite stranice Galerije Klovićevi dvori.