Stiglo je najčarobnije doba u godini

Pogledaj kulturna zbivanja

05.12.2019.

BAŠ NAŠ Advent u Klovićevim dvorima

Prosinac je stigao i božićni ugođaj polako se širi glavnim gradom Hrvatske, a vaša prva postaja u obilasku adventskih sadržaja neka bude plato Gradec. Na krovu Zagreba vas čekaju posebne kulise za savršenu blagdansku fotografiju, kao i 24 odlična koncerta na kojima ćete moći poslušati Zabranjeno pušenje, Cubismo, Gustafe, TBF, Vatru, Nenu Belana & Fiumense, Marka Tolju, Letu Štuke te popularni DJ program RNB Confusion.

Osim uživanja u glazbenim poslasticama, ovog Adventa ćete moći doživjeti klizanje u ambijentu prvog zagrebačkog klizališta otvorenog davne 1870. godine — onog u prekrasnom atriju Klovićevih dvora.

 

Adventski program u HNK 

Božićni duh ćete moći osjetiti i u zagrebačkom HNK-u, gdje će se tijekom prosinca i početkom siječnja izvoditi jedan od najpopularnijih baleta svih vremena — Orašar! 

Ovaj klasični balet postao je simbol zagrebačkih blagdana, a 2019. godine ga na pozornicu postavlja legendarni baletan Vladimir Malakhov. Priča o drvenom vojniku i djevojčici Klari oživjet će koracima baletnog ansambla HNK-a, i to uz nezaobilaznu glazbenu čaroliju skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog. 

Ako vam to nije dovoljna doza božićne čarolije, posjetite najljepše zagrebačko kazalište i 8. prosinca, kada će se održati poseban božićni koncert opernog pjevača Ive Gamulina Giannija. Na “Čaroliji Adventa” će mu se pridružiti baletni prvaci, zborovi te drugi nadareni hrvatski vokalisti, čime će se zaokružiti ova bajkovita blagdanska večer.

Advent na Gradini u Rijeci

Poznato je da s Trsata puca predivan pogled na Kvarner, a ovog će prosinca pogled još više uljepšati čarobna božićna atmosfera na poznatom riječkom vidikovcu. Naime, zidine Trsatskog kaštela će tijekom Adventa krasiti čak 17 kilometara lampica te ogromna božićna kuglica (ili bolje rečeno, kugla)! Osim lampica i kuhanog vina, ugođaj će dodatno začiniti nastupi DJ-eva, vokalnih skupina te cover bendova koji će svirati svima dobro poznate hitove, a cijeli program možete vidjeti na stranici Adventa na Gradini.