Saznajte što se nudi na božićnim sajmovima diljem Hrvatske

Pogledaj kulturna zbivanja

20.12.2019.

Advent Classic Fest 

Obožavatelji klasične glazbe zasigurno uživaju u bogatoj ponudi klasičnih koncerata ovog prosinca u Zagrebu, a dragulj među njima nesumnjivo je Advent Classic Fest. Treće izdanje festivala donosi novi koncert svakog vikenda tijekom prosinca, na kojem skupa nastupaju mladi i renomirani umjetnici zagrebačke glazbene scene. Ako je glazba zvonka radost, onda se ovog Adventa imamo čemu radovati.

 

Adventura u Šibeniku

Šibenik ponosno nosi titulu prvog i zasad jedinog grada u Hrvatskoj koji ima božićni sajam bez imalo plastike. Adventski program u Šibeniku nosi naziv “Adventura”, a na njemu možete na ekološki osviješten način i bez grižnje savjesti uživati u bogatoj gastro ponudi, kao i koncertima izvođača kao što su Detour, Vesna Pisarović, Jonathan, Zdenka Kovačićek, Neno Belan i Cubismo. Svi događaji se održavaju na pet lokacija u veličanstvenoj staroj jezgri ovog dalmatinskog grada, što čini ovu adventsku pozornicu jednom od najljepših u Hrvatskoj.

 

EU Advent

Advent na Europskom trgu nudi zanimljiv program koji će se svidjeti svima koji traže malo drukčije i netradicionalne božićne sadržaje! 

Na ovoj živopisnoj lokaciji u samom srcu Zagreba svake se srijede u 19 sati održava kviz pod palicom Silvija Pleštine i DJ-a Davora Frajmana, dok se svakog dana održavaju rock, soul i funk koncerti te glazbeno-kulturna druženja uz zanimljive goste poput Rujane Jeger i Ede Maajke. Ako pak želite iskusiti božićni tulum po uzoru na pjesmu “Tiha noć”, zaputite se na EU Advent i zaplešite na posebnoj “Silent Disko” zabavi koja se održava svakog vikenda u prosincu.