U Etnografskom muzeju otkrijte zanimljive programe za mališane

Otkrij moć znanja

09.10.2017.

Uključite vrtićance i školarce u zabavne i edukativne radionice koje se svakog tjedna organiziraju u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Etnografski muzej jedan je od najposjećenijih zagrebačkih muzeja, a glavni razlog za to je raznovrstan stalni postav koji će posjetitelje upoznati s baštinom i zanimljivim artefaktima iz svih dijelova svijeta. Osim brojnih predmeta koji se tamo mogu vidjeti tijekom redovnih posjeta, Etnografski muzej za učenike osnovnih i srednjih škola organizira i posebna stručna vodstva, radionice i predavanja.

Ove se radionice svojom tematikom odlično uklapaju u školski program, a mogu se strukturirati kako bi se stavio pojačan fokus na određena prodručja i predmete poput povijesti, geografije, glazbenog ili likovne umjetnosti.

Osim za školarce, u muzeju se mogu organizirati i brojne aktivnosti (poput igraonica i predstava) za vrtićke skupine, koje će vašim mališanima na jednostavan, zabavan i interaktivan način predstaviti priče vezane uz domaću i stranu kulturnu baštinu.

Ako želite organizirati posjet, predavanje, radionicu, igranicu ili edukativnu predstavu u Etnografskom muzeju, javite se višoj kustosici muzeja Željki Jelavić. Kontaktirati je možete emailom na zjelavic@emz.hr ili telefonom na broj 01/5507-874.