Najbolji alati za organizaciju vremena

Otkrij moć znanja

06.11.2019.

Saznajte koje vam aplikacije mogu pomoći da više nikad ne zakasnite na sastanak ili zaboravite kupiti rođendanski poklon na vrijeme!

Posao, liječnički pregled, teretana, kino, nabava namirnica za sutrašnji ručak i kava s prijateljima — ponekad je zaista teško pohvatati sve obveze i sastanke na rasporedu. Potpuno je normalno osjećati kako nemate dovoljno sati na raspolaganju, ali i mjesta u glavi da biste zapamtili sve dogovore, no upravo zato postoje alati koji vam mogu pomoći u boljoj i lakšoj organizaciji vremena. Sve što vam treba jest smartphone i internetska veza!

 

Trello

Trello je jedna od najpopularnijih aplikacija za organizaciju vremena, a možete je koristiti u osobne, ali i poslovne svrhe. Sve svoje projekte možete organizirati pomoću sustava ploča, lista i kartica koji je intuitivno lak za korištenje, a uštedjet će vam dragocjeno vrijeme. Između ostalog, Trello vas obavještava o svemu što imate planirano u iduća tri dana, s čime ćete izbjeći obavljanje poslova u zadnji čas!

 

Todoist

Možda ste navikli pisati popise stvari koje morate napraviti u svoj blokić, rokovnik ili na ljepljive papiriće (koji imaju tendenciju izgubiti se u bespućima stana ili torbe!). S Todoist aplikacijom sve svoje liste imate na jednom mjestu, zadatke na njima možete poredati po važnosti, a možete i pratiti koliko efikasno koristite vrijeme te tako poboljšati svoju produktivnost.

 

Evernote

Ova praktična aplikacija je poprilično svestrana, i to zahvaljujući jednostavnom načinu korištenja. Naime, Evernote vam omogućuje da brzo i lako kreirate bilješke na svom mobitelu, a u bilješkama se može nalaziti svašta — od popisa stvari koje morate kupiti u trgovini, knjiga koje vam je prijatelj preporučio, do ideja za sutrašnji poslovni sastanak. Osim toga, Evernote može skenirati dokumente, “clippati” sadržaj s interneta te čak i zapamtiti vaš rukopis.

 

Remember the Milk

Osim što vas redovito podsjeća da više nikad ne zaboravite kupiti mlijeko, ova aplikacija vam omogućuje da sve svoje zadatke obilježite šarenim oznakama i birate između raznolikih tema, što brigu o rasporedu čini zabavnijom i vizualno privlačnijom. Za još efikasnije upravljanje vremenom, povežite aplikaciju s vašim Gmail, Google Calendar, Twitter ili Evernote računima i iskoristite maksimalno sve njene mogućnosti.

 

Google Calendar

Ukoliko ne želite praviti još jedan račun ili skidati još jednu aplikaciju na svoj ionako pretrpan mobitel, Google Calendar je rješenje za vas. Svatko tko ima Google račun ima pristup i vlastitom kalendaru, a ako ste ga dosad koristili samo da biste provjerili koji je datum, niste vidjeli ni pola njegovog potencijala. Možete kreirati događaje i na njih pozivati ostale sudionike s Google računom, a postoji i opcija koja automatski unosi sve obaveze i nadolazeće aktivnosti iz mailova koji stižu na vaš Gmail.

 

S ovim aplikacijama možete zaboraviti na to-do liste i zapisivanje dogovora u rokovnike, a one će vam i omogućiti da poradite na svojoj produktivnosti. Naučit ćete kako što bolje iskoristiti svoje dragocjeno vrijeme tako da ga ostane dovoljno za sve ono što vas veseli, bilo da se radi o šopingu, bicikliranju ili čitanju knjige uz šalicu mirisnog čaja!