Mamma Mia oduševljava i nakon 100 izvedbi

Pogledaj kulturna zbivanja

09.10.2017.

Kazališni hit pogledalo je preko 60 milijuna ljudi, a ne može ga se zasititi ni zagrebačka publika.

Mjuzikl Mamma Mia! Započeo je kao ideja producentice Judy Craymer koja joj je sinula kad je 1983. godine upoznala članove ABBA-e Björna Ulvaeusa i Bennyja Anderssona. Pjesma “The Winner Takes It All” potaknula je Judy da počne razmišljati o pop pjesmama na kazališnoj pozornici. 1997. godine Catherine Johnson napisala je knjigu za mjuzikl, a dvije godine kasnije imao je premijeru na West Endu.

Mjuzikl je postao instantni hit i publike su pojurile čuti evergreenove poput “Super Trouper”, “Lay All Your Love on Me”, “Dancing Queen”, “Knowing Me, Knowing You”, “Take a Chance on Me”, “Thank You for the Music”, “Money, Money, Money”, “The Winner Takes It All”, “Voulez-Vous” i “SOS”.

Mjuzikl se dosad izvodio u 50 zemalja na 6 kontinenata, a doživio je i filmsku adaptaciju u kojoj su uloge tumačili holivudski veterani poput Meryl Streep i Piercea Brosnana.

Svjetska popularnost preselila se i u Hrvatsku, jer je od premijere 18. lipnja 2015. godine u Komediji, ovaj mjuzikl doživio je preko 150 izvedbi pred 65 000 gledatelja, a za svaku se redovno tražila karta više!

Ako još niste imali priliku uživati u ovom mjuziklu, pratite stranice Komedije i uhvatite svoju ulaznicu za putovanje u svijet legendarnih ABBA-inih hitova.