Kulturna zbivanja u Zagrebu (8.4. – 14.4.)

Pogledaj kulturna zbivanja

11.04.2019.

Izložba “Dušan Džamonja 50/60” (5.4. – 5.5.)

Renomirani kipar Dušan Džamonja svojom je bogatom karijerom ostavio neizbrisiv trag na umjetničkoj sceni regije. Na izložbi u Umjetničkom paviljonu predstavljene su njegove skulpture i crteži iz 50-ih i 60-ih godina, perioda u kojem je karizmatični kipar doživio međunarodni uspjeh. Posjetite izložbu do 5. svibnja i vlastitim očima doživite ova moderna remek-djela.

Koncert Amire Medunjanin 14.4.

Koncert jedne od najpopularnijih suvremenih pjevačica sevdaha održat će se ove nedjelje u dvorani Vatroslava Lisinskog. Predivna umjetnica već 15 godina oduševljava publiku diljem svijeta svojim emotivnim interpretacijama tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine, a na zagrebačkom će koncertu pjevati najpopularnije pjesme iz svog opusa, poput “Što te nema”, “Kafu mi, draga, ispeci“ i “Moj dilbere”.

ZEZ festival (10. – 14.4.)

Iza kratice ZEZ krije se Zavod za eksperimentalni zvuk, udruga koja ovim glazbenim festivalom poprilično dobro opravdava svoje ime. Noise rock, jazz i ambijentalna elektronika vjerojatno nisu glazba koju često imate priliku čuti, što je odličan razlog zašto biste trebali svratiti u KSET tijekom festivala i svoje uši iznenaditi nečim novim!