Kulturna zbivanja u Zagrebu (6.5. – 12.5.)

Pogledaj kulturna zbivanja

08.05.2019.

Premijera predstave Cigla u Gavelli

Predstava o osjetljivim devedesetim godinama prije više od 20 godina izvedena je u Splitu, a ove će godine oživjeti na zagrebačkim kazališnim daskama prema tekstu Filipa Šovagovića. Uputite se na premijeru 10. svibnja i uživite u svjetove četvorice braće Ciglenečki koji na razne načine pokušavaju preživjeti strašne događaje od 1991. do 1995. godine.

Subversive festival

Na ovogodišnjem Subversive festivalu prikazat će se više od 50 naslova istaknutih filmaša. Festival se održava na filmoljupcima već poznatim lokacijama — u kinu Europa, kinu Tuškanac, KIC-u, Muzeju suvremene umjetnosti te u Pogonu Jedinstvo. Provjerite koje vas priče najviše zanimaju ili se pak pridružite predavanjima, okruglim stolovima i gostovanjima na temu “Europa na rubu”.

Izložba Shoshe Talik u Mimari

Ovotjedna doza kulture čeka vas u muzeju Mimara gdje svoja ekspresionistička djela izlaže Shosha Talik, hrvatska akademska slikarica koja već godinama živi i stvara u Izraelu. Autorica koja se ne opterećuje stilskim odrednicama već se prepušta nesputanosti stvaranja, svojim vas slikama neće ostaviti ravnodušnima. Posjetite izložbu “Od snova do stvarnosti na krilima mašte” i uvjerite se sami.