Kulturna zbivanja u Zagrebu (3.6. – 9.6.)

Pogledaj kulturna zbivanja

05.06.2019.

Festival europske kratke priče

Ako ste ljubitelj stvaranja ili slušanja dobre priče, posjetite Festival europske kratke priče koji se sljedeći tjedan održava na više lokacija u Rijeci i Zagrebu. Pod temom “homo narrans” nagrađivani autori iz više od 15 europskih zemalja uključit će se u raspravu o temeljnoj ljudskoj potrebi za pričanjem priča koja, prema riječima organizatora, pokreće ljude.

 

Ljeto u MSU

Počinje nova sezona Ljeta u MSU koje se već šest godina brine da Zagrepčanima u ljetnim mjesecima ne nedostaje kulturnog sadržaja. Program se drži načela “5 u 1” i uključuje filmove, izložbe, performanse, kulturna čitanja i koncerte, stoga svatko može naći nešto za sebe. Provjerite što se sve održava na krovu, platou kod tobogana i u garaži Muzeja suvremene umjetnosti i uživajte u kulturnim ljetnim subotama.

 

Animafest Zagreb 2019.

Svjetski festival animiranog filma u glavni grad Hrvatske ove godine dovodi više od 400 filmova, a neki od njih prepoznati su kao najveća umjetnička postignuća globalne animacije. Uz projekcije u kinima Tuškanac, Kinoteka i Kaptol Boutique Cinema, do 8. lipnja možete sudjelovati u radionicama ili pak posjetiti izložbe, program za djecu i projekcije na otvorenom.

 

Dani satire Fadila Hadžića u Kerempuhu

Međunarodni festival koji promiče kvalitetne satiričke predstave već 43 godine zaredom označava završetak sezone u Kerempuhu kroz proslavu umjetnosti, slobode i kreativnog izričaja. Izaberite između 13 atraktivnih i društveno relevantnih predstava koje će do 18. lipnja publici prikazati probleme današnjice kroz elemente humora.