Kulturna zbivanja u Zagrebu (29.4. – 5.5.)

Pogledaj kulturna zbivanja

24.04.2019.

Izložba Rave voyeur u Močvari

Ako ste željni drugačije izložbe od onih koje se uobičajeno mogu vidjeti u zagrebačkim muzejima, posjetite izložbu Rave voyeur. Tema ovog trodnevnog izlaganja je rave i clubbing kultura, a mjesto pogon Jedinstvo u klubu Močvara. Fotografije i instalacije istražuju ad-hoc zajednice rave partyja kroz oči umjetnika Anne de Vries, Bogomira Doringera, Hannah Rose Stewart i Line Kovačević. Posjetite zanimljivu izložbu i sagledajte uobičajene klupske scene iz alternativne perspektive.

 

Finale Off ciklusa u Lisinskom

Koncerti Off ciklusa ove su sezone već nekoliko puta rasprodali veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog, a jednako živa atmosfera očekuje se na velikom finalu. Budite “U svom filmu” 3. svibnja i uživajte u izvedbama pjesama iz popularnih TV serija i filmova, poput Igre prijestolja, Harry Pottera i Tko pjeva zlo ne misli. Klasike će izvesti Zagrebačka filharmonija kojoj će se pridružiti Tonči Huljić, Antonella Malis, Hana Huljić i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

 

Zaljubljeni Shakespeare u kazalištu Komedija

Sjećate li se velikog filmskog klasika iz 1998.? Upravo će se ovaj Oscarom nagrađeni naslov pretočiti na daske kazališta Komedija, s premijerom 4. svibnja. Komedija koja obiluje referencama na Shakespearova djela i prikazuje piščeve stvarne suvremenike ispričat će vam izmišljenu ljubavnu priču u vrijeme nastajanja Romea i Julije, a sve uz odličnu hrvatsku glumačku postavu i originalnu West End produkciju.