Kulturna zbivanja u Zagrebu (25.3. – 31.3.)

Pogledaj kulturna zbivanja

04.04.2019.

Maksim Mrvica u Lisinskom

Maksim Mrvica, jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika, ovog se vikenda se napokon vraća u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Osebujni pijanist će 30. ožujka održati svoj prvi hrvatski koncert nakon trogodišnje pauze, a na njemu će promovirati novi album i izvesti svoje, ali i obrade tuđih hitova.

Zagreb Guitar Festival 2019.

Zahvaljujući novom izdanju Zagreb Guitar Festivala, ulicama grada će od 31. ožujka do 6. travnja odzvanjati slatki zvuci gitare. Narednih ćemo dana imati priliku poslušati tango, gypsy, flamenco, brazilsku i klasičnu glazbu na koncertima brojnih svjetskih i domaćih virtuoza, poput Stochela Rosenberga, Mate Matišića, Yamande Coste, Antonia Reya i Aniella Desideria.

DA! fe5tival

Na Arhitektonskom će se fakultetu ovog vikenda odvijati izložbe studentskih radova, predavanja o arhitekturi i umjetnosti, zabave i filmske večeri u sklopu studentskog projekta DA! fe5tival. Ako ste zaljubljeni u arhitekturu, ovaj zabavan, ali i informativan događaj je definitivno za vas.

Flamenco A Cuerdas

Kulturni centar Mesnička će 31. ožujka ugostiti flamenco trio “A Cuerdas”, kojeg čine Marta Kolega (glas, palmas, gitara), Petra Onderufova (violina, looper) te Mitja Obed (ples, cajon, kastanjete). Za zagrebačku publiku pripremaju nezaboravnu večer ispunjenu španjolskim tradicionalnim pjesmama i autentičnim flamenco performansima.