Kulturna zbivanja u Zagrebu (22.4. – 28.4.)

Pogledaj kulturna zbivanja

22.04.2019.

Noć knjige

Već sedmu godinu zaredom više od 600 knjižnica i ustanova diljem Hrvatske 23. travnja posvetit će čaroliji stvaranja i čitanja knjiga. Cilj ovog projekta je poticanje kulture čitanja i osvještavanje važnosti knjige u suvremenom društvu. U sklopu toga održat će se javna čitanja, predstavljanja knjiga i druženja s autorima, stoga provjerite u kojoj se vama najbližoj knjižnici odvija jedinstvena manifestacija i pridružite se obilježavanju ovog važnog medija.

Welcome Spring Festival

Od 25. travnja Strossmayerov trg postaje dom Welcome Spring Festivala čiji organizatori iz ljubavi prema prirodi, hrani, piću i zabavi organiziraju 10 dana edukacija o čuvanju okoliša uz razne delicije, ples i pjesmu. U sklopu festivala održat će se i Mala Olimpijada Otpada koja uz sportove i pitalice kombinira znanje o recikliranju. Budite primjer koji želite vidjeti u svijetu i pridružite se “Festivalu pozitivnih promjena”!

Naj, naj, naj festival

Izaberite jednu od devet dječjih kazališnih predstava u sklopu Međunarodnog Naj, naj, naj festivala i provedite kvalitetno vrijeme sa svojim mališanima. Domaće i strane predstave ove će godine poticati na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji te o različitosti i prihvaćanju drugih — temama koje su jednako zanimljive vama i vašoj djeci. Uz kazalište domaćina Žar ptica, devetnaestom se izdanju festivala priključuju i druga hrvatska kazališta.