Kulturna zbivanja u Zagrebu (20.5. – 26.5.)

Pogledaj kulturna zbivanja

17.05.2019.

Festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI

Već više od dvadeset godina FAKI podržava avangardno, subverzivno i eksperimentalno djelovanje izvedbenih umjetnika. Projekt koji je nastao kao svojevrsni odgovor na komercijalizirane kulturne sredine, ove se godine održava u kulturnom centru Attack i posjetiteljima nudi različite programe posvećene temi društvene i ekonomske nejednakosti. Tako ćete u sklopu festivala moći poslušati techno setove, stoner i punk bendove, pogledati izložbu stripa te sudjelovati u različitim radionicama i crtačkim akcijama.

Premijera predstave Tri sestre u HNK

Ako ste se zaželjeli klasičnog kazališnog iskustva, uputite se u zagrebački HNK i pogledajte premijeru predstave Tri sestre, novi projekt redatelja Bobe Jelčića temeljen na djelu ruskog klasičara Antona Čehova. Čehovljevi likovi već godinama opčinjavanju sve ljubitelje kazališta, a iako je djelo napisano davne 1900., ljubavi, brige, nade i nesporazumi sestara Olge, Maše i Irine sasvim će vam sigurno biti poznati i danas.

Spring Tango Escape

Sljeme je već odavno draga vikend destinacija mnogih Zagrepčana, a od ovog će petka biti poprište aktivnosti koje su na planinskim vrhovima zaista rijedak prizor. Naime, u Tomislavovom domu održava se Spring Tango Escape, trodnevni tango maraton predvođen iskusnim plesačima iz cijele regije. Hrana, piće, ples i zabava očekuju sve sudionike, zato provedite vikend daleko od gradske buke, uz miris borove šume i taktove ovog zavodljivog plesa.