Kulturna zbivanja u Zagrebu (15.4. – 21.4.)

Pogledaj kulturna zbivanja

15.04.2019.

Izvor: Facebook stranica Galerije Kranjčar

Izložba “Uvijek postoji priča” u Galeriji Kranjčar (4.4. – 28.4.)

Galerija Kranjčar je čest domaćin izložbi perspektivnih hrvatskih umjetnika, a najnovija u nizu je izložba djela Nike Radić. Ova mlada multimedijalna umjetnica kroz svoje radove istražuje kako umjetničko djelo funkcionira kao komunikacijski medij, a u izložbi “Uvijek postoji priča” zagrebačkoj publici na jedinstven način predstavlja videozapise i fotografije sa svojih putovanja.

Izložba Mersada Berbera u Klovićevim dvorima (18.4. – 30.6.)

Nakon što podržite mladu nadu hrvatske umjetničke scene, prošećite do Klovićevih dvora i uživajte u izložbi jednog kultnog umjetnika. Radi se o Mersadu Berberu, jednom od najvećih bosanskih slikara i grafičara koji je u svom opusu bio nadahnut raznim umjetničkim periodima i stilovima, što se ocrtava u šarolikom djelima koje možete vidjeti na izložbi.

Izložba “Futurizam, dinamizam i boja” u MSU (1.3. – 20.4.)

U Muzeju suvremene umjetnosti se do 20. travnja održava velika izložba koja publici predstavlja više od stotinu radova futurističkih umjetnika. Izložene slike, skulpture te primjerci grafičkog, produkt dizajna i mode radovi su poznatih umjetnika poput Carla Carrà, Umberta Boccionija, Giacoma Balle i Alberta de Pistorisa, a odražavaju radikalnost i inovativnost futurističkog pokreta.