Kulturna zbivanja u Zagrebu (13.5. – 19.5.)

Pogledaj kulturna zbivanja

14.05.2019.

Zagreb Beer Fest

Već treću godinu zaredom koncerti na otvorenom povodom Zagreb Beer Festa vesele Zagrepčane. Od 16. do 19. svibnja navratite u Park Franje Tuđmana i uživajte u besplatnim nastupima domaćih bendova poput Psihomodo Popa, Svemirka i Urbana ili pak navratite na koncert poznatog britanskog pop tria Morcheebe. Uz to, guštajte u finom pivu — među 180 vrsta sigurno ćete pronaći omiljeno.

Cityscapes – konferencija o urbanim prostorima

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije organizira konferenciju Cityscapes na kojoj će glavna tema biti problematika brzog razvoja i rasta stanovništva u gradovima. Dođite na zagrebački Filozofski fakultet i od 15. do 17. svibnja poslušajte mišljenja profesora, studenata i predstavnika udruga civilnog društva o revitalizaciji gradskog prostora, turizmu, urbanoj geografiji i umjetnosti u javnom prostoru.

Izložba Učenjaci drevne Kine u Klovićevim dvorima

Ovih dana galerija Klovićevi dvori postala je dom predmeta učenjaka drevne Kine, elitnog društvenog sloja zaslužnog za stvaranje bogate kineske kulture. Njihovi ciljevi bili su rad na sebi, uspješan život i održavanje mira, a sviranje citre, igranje šaha, učenje kroz komponiranje i recitiranje poezije, slikanje i paljenje mirisnih štapića samo su neke od aktivnosti koje su ih vodile njihovom ostvarenju. Posjetite galeriju do 9. lipnja i upijte dio ove fascinantne kineske kulture.