Kulturna zbivanja u Zagrebu (10.6. – 16.6.)

Pogledaj kulturna zbivanja

11.06.2019.

Izložba Erste fragmenti 15 u MSU-u

Od 12. do 19. lipnja Muzej suvremene umjetnosti pretvara se u platformu koja služi kao odskočna daska i ohrabrujući poticaj mladim domaćim umjetnicima. Dođite na otvorenje projekta Erste fragmenti 15 gdje ćete se moći družiti s autorima, ali i gledati dodjelu nagrada Erste Grand Prix i Miljenik publike. Uz to, možete “zgrabiti” vlastiti fragment jer će svaki od talentiranih umjetnika ponuditi jedan komad za prodaju.

 

Black Rebel Motorcycle Club u Tvornici kulture

Američka trojka vlada globalnom rock scenom već skoro 20 godina, a sada dolazi u Zagreb promovirati svoj najnoviji album “Wrong Creatures”. Ako ste jedni od onih kojih jedva čekaju B.R.M.C., vjerojatno se sjećate kultnog ad hoc koncerta u Močvari organiziranog nakon što je Lenny Kravitz, kojem su trebali biti predgrupa, otkazao svoj nastup. Spremite se na još jedan spektakularan show 13. lipnja u Tvornici kulture.

 

Koncert Tamare Obrovac i TransAdriatic Quarteta

Nagrađivana etno jazz izvođačica Tamara Obrovac za svoje je fanove pripremila jedinstveni glazbeni projekt koji povezuje suvremeni jazz i tradiciju. Vrhunsku Tamaru, uz pratnju bubnjara Krunoslava Levačića, pijanista Stefana Battaglie i kontrabasista Salvatora Maiorea, poslušajte 12. lipnja u sklopu Jazz.hr festivala u Zagrebačkom kazalištu lutaka.