Kulturna zbivanja u Hrvatskoj (3.1.-12.1.)

Pogledaj kulturna zbivanja

07.01.2020.

“Grofica Marica” u Komediji

Kazalište Komedija ulazi u desetljeće s novim izvedbama hit predstave “Grofica Marica”. Ova slavna opereta Emmericha Kalmana prati lijepu i vrlo bogatu groficu koja se pokušava riješiti nepoželjnih udvarača pričom o svom nepostojećem zaručniku. Zabavnu zavrzlamu i atmosferu “ludih dvadesetih” na sceni su oživjeli zbor, balet i orkestar kazališta, kao i odličan glumački ansambl sa Sandrom Bagarić, Darijom Auguštan, Danijelom Pintarić, Ervinom Baučićem i drugim poznatim licima koja možete vidjeti u Komediji 10. i 11. siječnja.

 

Izložba Vedrana Perkova u Osijeku

U osječkom Muzeju likovnih umjetnosti do kraja siječnja traje samostalna izložba splitskog umjetnika Vedrana Perkova. Iza zanimljivog naziva „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ krije se kolekcija prostornih instalacije od kartona, folije i gipsa koje na prvu podsjećaju na stvarne predmete, no njihova nesavršena, umjetnička verzija poziva na dublje promišljanje o postojećim društvenim podjelama i poziva na dijalog među različitim, često i sukobljenim skupinama. 

 

Izložba “Ikonografija grada” u Modernoj galeriji Zagreb

“Ikonografija grada II. (1950. – 2000+) VIZIJE GRADA” nastavak je hit izložbe “Ikonografija grada u hrvatskom slikarstvu prve polovice 20. stoljeća” iz 2010., koju je Hrvatsko muzejsko društvo tada proglasilo izložbom godine. Atmosfera i duh gradskog života poslužili su kao nadahnuće za više od 500 prikazanih slika, crteža, stripova, plakata, karikatura, instalacija, fotografija, animacija i filmova, a sve te gradske priče s raznih strana svijeta možete razgledati u Modernoj galeriji do 23. veljače.