Kulturna zbivanja u Hrvatskoj (27.1. – 1.2.)

Pogledaj kulturna zbivanja

24.01.2020.

Noć muzeja 31. siječnja

Kraj siječnja rezerviran je za 15. izdanje Noći muzeja, koja je posebno značajna za zagrebački Muzej za umjetnost i obrt te Arheološki muzej u Splitu. 

Naime, MUO slavi 140 godina od otvaranja te uz stalni postav nudi čak četiri dodatne izložbe i performans, dok Arheološki muzej povodom proslave 200 godina rada organizira program na tri lokacije: zgradi samog muzeja u Splitu, arheološkom lokalitetu Salona i zgradi Tusculum u Solinu te u priručnoj zbirci Issa u zgradi Gospine Batarije na Visu. 

Ako vam oni nisu blizu, provjerite popis na stranici Noći muzeja i zaputite se u neki od drugih muzeja diljem cijele Hrvatske koji sudjeluju u ovoj popularnoj manifestaciji.

 

Koncert studenata Muzičke akademije 

Ako želite poslušati kako zvuče mlade nade hrvatske glazbene scene, dođite 31. siječnja u 19:30 h poslušati koncert Ansambla studenata Muzičke akademije za novu glazbu. Koncert je besplatan i održat će se u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse na Muzičkoj akademiji, a na repertoaru su djela Stanka Horvata “Dah i dodir”, “Kafkophonie”, “Ljetni diptih” i “Silazak na vrh”.

 

Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije — in memoriam Milan Horvat

Ovo koncertno izdanje Plavog ciklusa posvećeno je velikom hrvatskom dirigentu Milanu Horvatu. U čast maestru će se 31. siječnja izvesti “Dramatska uvertira, op. 25a” Blagoja Berse, Schumannov “Koncert za violončelo i orkestar u a-molu, op. 129” te “Posvećenje proljeća” Igora Stravinskog. Dirigentsku palicu preuzet će gostujući poljski dirigent Dawid Rutz, a gostujući solist je naš violončelist Smiljan Mrčela.