Kulturna zbivanja u Hrvatskoj (13.1. – 19.1.)

Pogledaj kulturna zbivanja

10.01.2020.

Sinead O’Connor u Tvornici kulture

Popularna irska glazbenica i kantautorica nastavlja svjetsku turneju u sklopu koje 15. siječnja dolazi u Hrvatsku. Već je poznato da će premijerni nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture publici donijeti hitove poput “Nothing Compares 2 U”, kao i presjek najpoznatijih pjesama nastalih tijekom 30-godišnje karijere. Svakako navratite na glazbeni spektakl jer dosadašnje nastupe turneje mediji ocjenjuju kao najbolje do sad.

 

Kočani Orkestar u Rijeci

Fanovi balkan gypsy brass glazbe zasigurno prate rad Kočanog Orkestra, stoga vjerojatno znaju da se njihovi koncerti rasprodaju u nekoliko dana i premještaju u veće prostore zbog velikog interesa. Ako i vi želite doživjeti ovu makedonsku etno gypsy atrakciju, dođite na koncert u Pogonu kulture u Rijeci i uživajte u romskim i turskim funky jazz zvukovima.

 

Retrospektivna izložba Zlatka Kopljara

Odvojite vrijeme za umjetnost i uronite u svijet najboljih radova Zlatka Kopljara u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Umjetnik je javnosti poznat po svojim kontroverznim performansima iz 90-ih, a svojim je prikazima krhkosti ljudskog postojanja i multimedijskim instalacijama zaradio međunarodnu priznatost.