Kulturna zbivanja (9.9.-15.9.)

Pogledaj kulturna zbivanja

06.09.2019.

Goulash Disko festival

Tonovi balkan beata, electro swinga, gipsy punka i arabic housea čut će se od 11. do 15. rujna s otoka Visa jer počinje 6. Goulash Disko festival. Posebnost festivala je što je kompletno financiran crowdfundingom, što pokazuje traženost ovakve vrste sadržaja na hrvatskoj obali. Ako želite posjetiti festival, požurite po ulaznice jer ih je u prodaji samo 1.000!

Festival svjetske književnosti

Festival koji slavi pisanu riječ sedmu će se godinu zaredom održati u Zagrebu. Domaći i strani pisci, znanstvenici, umjetnici i glazbenici od 8. do 14. rujna održat će niz predavanja, diskusija i okruglih stolova kojima se i vi možete pridružiti. Uz izložbe i filmove inspirirane književnošću, u programu se ističe scensko uprizorenje nekad zabranjenog govora Miroslava Krleže.

LAJNAP, stand-up večer u Lisinskom

Najpopularniji domaći komičari svoje će najbolje fore publici ispričati 13. rujna u 20h u Velikoj dvorani Lisinskog. Nabavite ulaznice na vrijeme i spremite se na smijeh do suza uz Aleksa Curaća Šarića, Tomislava Kozačinskog, Vlatka Štampara, Saše Turkovića i Gorana Vugrinca.