Kulturna zbivanja (5.8. – 11.8.)

Pogledaj kulturna zbivanja

31.07.2019.

Ljetna scena Amadeo

Scena Amadeo posjetiteljima donosi vrhunske glazbene nastupe Matije Dedića, Gabi Novak, Merime Ključo, Ansambla Lado, Zagrebačkih solista te stranih i domaćih izvođača klasične glazbe, a predstavit će se i mladi hrvatski kantautori poput Nine Romić i Sare Renar. Zato se ovih dana u večernjim satima zaputite na gornjogradsku pozornicu Amadeo u prostoru atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i uživajte u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Izložba kipara Asima Hebiba u Mimari

Počastite se odlaskom u Mimaru na impresivnu izložbu kipara Asima Hebiba koji je od šezdesetih godina prošlog stoljeća do danas ostvario prepoznatljiv opus. Proučite autorova djela izrađena od bračkog kamena, mramora, drveta, gipsa, terakote i bronce, ali i jedinstvenih materijala poput kvarcnog kristalnog kamena. Izložba će imati poseban naglasak na autorovo suvremeno djelovanje koje mnogi nazivaju “kristalnom poezijom u kamenu”.

Filmski program Luftanje

Ljetne zagrebačke večeri možete provesti “luftajući” se na proplanku pored vidikovca na Maksimiru uz filmske klasike i popratni glazbeni program. Između ostalog, subotama do sredine rujna moći ćete pogledati mjuzikle Briljantin i Groznica subotnje večeri, dokumentarac o Amy Winehouse, simbolično na njezin rođendan, te film o Woodstocku koji ove godine slavi 50. obljetnicu.