Kulturna zbivanja (4.11. – 10.11.)

Pogledaj kulturna zbivanja

30.10.2019.

Zagreb Film Festival

Na radost mnogih filmofila, Zagreb Film Festival ponovno dolazi u grad! Najveći hrvatski međunarodni filmski festival je dosad ugostio mnoge debitante koji su u međuvremenu postali svjetski cijenjeni redatelji, poput Xaviera Dolana, Antona Corbijna i Taike Waititija. Ove godine će se u bloku “Ponovno s nama” prikazivati njihova novija djela, kao i uratci mladih nada redateljske scene, uspješnice s velikih svjetskih festivala te filmovi za mlađu publiku. Razlozi da dođete su brojni, a sve ih možete pogledati između 7. i 17. studenog u kinu Tuškanac, MSU, KIC-u, KUC Travno, NS Dubrava i Laubi.

Čarobna frula u HNK Zagreb

Kad pomislite na operu, koja vam melodija prvo pada na um? Ako su to taktovi poznate “Kraljice noći”, u HNK-u ovog studenog imate priliku pogledati operu iz koje je ova potekla dramatična arija! “Čarobna frula” je veličanstvena priča o borbi između dobra i zla, a čak i ako niste toliko upoznati s operom, remek-djelo W. A. Mozarta je dobar uvod u svijet ove raskošne umjetnosti.

Koncert Bože Vreće u Opatiji

Sevdah posljednjih godina ponovno dobiva na svojoj nekadašnoj popularnosti, i to zahvaljujući modernim performerima koji oživljavaju ovaj predivni glazbeni žanr Balkana. Jedan od njih je i Božo Vrećo, poznati bosanski umjetnik koji spaja sevdalinke s utjecajima jazz i blues glazbe, a kojeg možete poslušati 8. studenog u Opatiji. Vrećini nastupi su jedinstvena kombinacija Istoka i Zapada, ženskog i muškog, tradicije i suvremenosti, a magija koju stvara svojim glasom nešto je što stvarno vrijedi doživjeti.