Kulturna zbivanja (30.9.-6.10.)

Pogledaj kulturna zbivanja

03.10.2019.

Večer vina & umjetnosti u Osijeku 

Osječka tvrđa opet ugošćuje petu Večer vina & umjetnosti. Posjetitelji mogu uživati u najboljim vinima Slavonije i glazbenom programu u jedinstvenom kulturno-povijesnom okruženju baroknog spomenika. 4. i 5. listopada zaputite se do Kazamata i guštajte u čaši cabernet sauvignona, sauvignon blanca, rosea, merlota, muškata ili graševine.

Bijenale slikarstva u Meštrovićevom paviljonu

Drugog listopada u 19 sati otvara se peti Bijenale slikarstva koji će posjetiteljima predstaviti presjek istaknutog stvaralaštva hrvatske slikarske scene u posljednje dvije godine. Bijenale tradicionalno izlaže i presjek slikarske scene jednog europskog grada, a ove godine se radi o izložbi The Leipzig Connection. U sklopu Bijenala bit će izloženi i najbolji hrvatski street art murali, a sve radove možete pogledati u Meštrovićevom paviljonu do 8. prosinca.

Predstava “Tko pjeva zlo ne misli”

Kultni film Kreše Golika pod palicom Renea Medvešeka uspješno je pretočen u predstavu koja je od prve izvedbe apsolutni hit Hrvatskog narodnog kazališta. Uvjerite se u besmrtni duh ove zagrebačke priče i pogledajte kako legendarne uloge Šafraneka i gospodina Fulira sada interpretiraju Dušan Bućan, Zrinka Cvitešić i Krešimir Mikić. Planirane izvedbe održat će se 2.,14. i 15. listopada.