Kulturna zbivanja (25.11. – 1.12.)

Pogledaj kulturna zbivanja

29.11.2019.

Izložba Kolekcija za budućnost u MSU-u

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti uskoro slavi desetu godišnjicu otvorenja, a dodatan povod za slavlje je i otvorenje nove, dodatne zgrade muzeja. Oba sretna događaja obilježit će se jednom velikom retrospektivom svih umjetnina koje su prikupljene donacijama i otkupima od otvorenja 11.12.2009. pa sve do danas, a izložba će trajati do veljače iduće godine.

Darko Rundek u Rijeci

Rijeka svoju reputaciju rock grada itekako zna opravdati odličnim koncertima, a najnoviji u nizu je onaj Darka Rundeka. Od pjevanja u novovalnom bendu Haustor, obrađivanja tradicionalnih napjeva te pisanja poezije, nema toga što ovaj beskompromisni glazbenik nije probao. Presjek njegove bogate karijere možete poslušati na koncertu 30.11. u Pogonu Kulture, na kojem će Darko Rundek & Ekipa izvesti legendarne hitove poput “Šal od svile”, “Ena”, “Apokalipso” i “Makedo”.

Početak Adventa u Zagrebu

Prvi dan prosinca ujedno je i prva nedjelja Došašća, a najpopularniji Advent nesumnjivo je onaj u Zagrebu. Dok se ulicama budu širili neodoljivi mirisi kobasica, fritula i aromatičnog kuhanog vina, na brojnim lokacijama diljem grada održavat će se koncerti, izložbe i sajmovi u znaku ovogodišnje teme Adventa, Orašara. Već u subotu 30.11. možete uživati u tradicionalnom paljenju lampica na Zrinjevcu i Fuliranju na Gornjem gradu, gdje vas čekaju delicije iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, a nakon toga dobivene kalorije možete potrošiti na otvorenju čarobnog klizališta na Tomislavcu.

Zagreb je već tri puta dobio titulu najbolje adventske destinacije u Europi, dođite i saznajte zaslužuje li i četvrtu!