Kulturna zbivanja (23.-29.9)

Pogledaj kulturna zbivanja

24.09.2019.

Kawasaki 3P koncert u Tvornici kulture

Kao dio višemjesečnog programa proslave 20. rođendana Tvornice kulture, legendarni bend Kawasaki 3P održat će 28. rujna veliki koncert u kultnoj zagrebačkoj dvorani. Ovaj Porinom nagrađeni bend već 25 godina tjera publiku na plesanje energičnim spojem rocka i ska punka, te u 2019. i dalje žare i pale pozornicom kao prvog dana kada su se okupili. Dođite u Tvornicu, uživajte u brojnim hitovima poput “Kak si, pa tak”, “Ni da ni ne” te “Antonija” i uvjerite se sami u zaraznu energiju ovog benda!

 

“Nadrealni svjetovi Salvadora Dalíja!

Osim u jesen, ovoga tjedna uranjamo i u nadrealni svijet poznatog španjolskog umjetnika Salvadora Dalija. Izložba njegovih radova postavljena je u predivnoj Kneževoj palači u Zadru, a okuplja više od 200 grafika, skulptura, tapiserija, reljefa, keramičkih i staklenih predmeta, kao i poznatu Dalíjevu crvenu sofu u obliku putenih usana filmske ikone Mae West. 

Uživo možete doživjeti genijalna djela Salvadora Dalija sve do 15. listopada, a čak i ako niste iz Zadra, za ovakvu jedinstvenu izložbu vrijedi potegnuti do Dalmacije na jedan nadrealno dobar umjetnički vikend!

 

Koncert otvorenja sezone Zagrebačke filharmonije

Nakon ljetnog odmora, talentirano društvo glazbenika okupljeno pod okriljem Zagrebačke filharmonije vraća se na glazbeni podij! 

Pod palicom proslavljenog maestra Davida Danzmayra, orkestar će sezonu otvoriti skladbom “In media ignis”, autorskim djelom člana filharmonije Dubravka Palanovića, zatim Mozartovom “41. simfonijom u C-duru – Jupiter” te predivnom suitom “Pepeljuga” ruskog skladatelja Prokofjeva. Koncert je tek prvi u nizu čarobnih glazbenih večeri koje Zagrebačka filharmonija priprema za ovu sezonu, zato dođite 27. rujna u koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski i prepustite se predivnim melodijama ovog renomiranog muzičkog kolektiva.