Kulturna zbivanja (2.9. – 8.9.)

Pogledaj kulturna zbivanja

02.09.2019.

ZeGeVege gastronomski festival

12. ZeGeVege opet osvaja glavni zagrebački trg. Od 6. do 7. rujna tamo možete posjetiti čak sto štandova proizvođača zdrave hrane, ekoloških i održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama. Ako ste razmišljali o eksprimentiranju s veganskom prehranom, ali niste sigurni kako započeti, u sklopu festivala možete poslušati predavanja stručnjaka koji će vam praktičnim savjetima pomoći pri prvim koracima. 

 

Revija Urbane KulturE – EVO RUKE! 

Još uvijek stignete posjetiti ovaj moderni festival urbane glazbe u samom centru Splita. Evo Ruke! slavi rock, jazz i blues glazbu s čak 73 uzastopnih večeri ispunjenih odličnim koncertima. Festival se održava u Ðardinu, parku u staroj jezgri grada, a u koncertima možete uživati sve do 8. rujna, potpuno besplatno. 

 

Spectacvla Antiqva 

Pozdravite odlazeće ljeto spektakularnim doživljajem u pulskoj Areni, simulaciji gladijatorske borbe. S ciljem revitalizacije antičkog nasljeđa, u Puli je osnovana prava škola za gladijatore imena Spectacula Gladiatoria, a plodovima njihovog rada i treninga posjetitelji se mogu diviti cijelo ljeto. Prisustvujte zadnjoj ovogodišnjoj izvedbi 5. rujna i osjetite duh antike u povijesnom amfiteatru.