Kulturna zbivanja (19.8. – 25.8.)

Pogledaj kulturna zbivanja

14.08.2019.

Umjetnička šetnja Zagrebom “Okolo”

Projekt posvećen umjetničkom istraživanju grada sudionicima će predstaviti niz zanimljivih urbanih instalacija. Preko dvadeset zagrebačkih lokacija predano je u ruke umjetnika koji su svojim rješenjima sasvim uobičajene lokacije pretvorili u one vrijedne zaustavljanja i promišljanja. Provjerite dostupne termine i pridružite se ovoj jedinstvenoj šetnji po gradu Zagrebu.

Izložba Aleksandra Rodčenka “Revolucija u fotografiji”

Ovih dana u Muzeju za umjetnost i obrt predstavljena su djela jednog od najvažnijih predstavnika ruske avangarde. Pod stavom “naša je dužnost eksperimentirati” Aleksandar Rodčenko u svoje fotografije uvodi konceptualno razmišljanje i umjesto stvarnosti prikazuje dinamične intelektualne konstrukcije. Posjetite izložbu do 8. rujna i proučite djela koja su u vrijeme nastanka zbog kršenja pravila ruske fotografije bila oštro kritizirana.

Špancirfest u Varaždinu

Najveći ulični festival u Hrvatskoj dvadeseti će put zaredom pretvoriti povijesnu gradsku jezgru u veliku pozornicu. Zaputite se u Varaždin od 23. kolovoza do 1. rujna i uživajte u koncertima, uličnim performansima, kreativnim radionicama, kazališnim predstavama, bogatoj gastro ponudi i mnoštvu lokalnih proizvoda.