Kulturna zbivanja (18.11. – 24.11.)

Pogledaj kulturna zbivanja

15.11.2019.

Festival komorne glazbe Diapason 

Svake godine Diapason okuplja ponajbolje hrvatske izvođače klasične glazbe, a ni ova godina nije iznimka. Od 15. do 17. studenog u Hrvatskog glazbenom zavodu možete poslušati vrhunske glazbenike koji će u različitim komornim sastavima za vas izvoditi svjetski poznata djela klasike. Na repertoaru će se naći djela Claudea Debussyja, Felixa Mendelssohna, Roberta Schumanna i drugih glazbenih velikana, a cijeli program možete provjeriti na stranici HGZ-a.

Ólafur Arnalds u Tvornici

Poznati islandski producent i multiinstrumentalist 21. studenog dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture. Jedan od najpoznatijih skladatelja današnjice spaja elemente klasike sa zvucima post rocka, popa i elektronike, a njegov glazbeni miks zvuči kao da pripada soundtracku oskarovske drame, stoga ne čudi što je također cijenjen kao filmski i televizijski skladatelj. Večer kao iz filma pružit će zagrebačkoj publici uz pomoć gudačkog kvarteta i perkusionista, dok će sam Arnalds sjesti za piano i sintesajzer.

Pozitivan koncert

Šlag na tortu ovog bogatog glazbenog tjedna u Zagrebu jest posljednje izdanje popularnog Pozitivnog koncerta. Dvodnevni glazbeni spektakl održava se u Domu sportova 22. i 23. studenog i to po posljednji put, a headliner oba dana je bosanski dub rock bend Dubioza kolektiv. Osim njih, na pozornicu Velike dvorane Doma sportova penju se Mile Kekin, Darko Rundek i ekipa, Manntra, Tram 11, Krankšvester i Antenat. Pozitivac možda odlazi u povijest, ali čini to koncertom za pamćenje!