Kulturna zbivanja (15.7. – 21.7.)

Pogledaj kulturna zbivanja

16.07.2019.

Seasplash festival u Šibeniku

Četiri dana kampiranja, opuštanja uz more i plesanja na vrhunsku glazbu očekuje sve koji će se 18. srpnja zaputiti na plažu Martinska. Na poluotoku preko puta Šibenika počinje Seasplash festival koji će 17. godinu zaredom na hrvatskoj obali ugostiti sam vrh dub, drum’n’bass, jungle, ska i reggae glazbe. Neki od izvođača su Lee “Scratch” Perry, jamajkanska ikona i glazbeni producent koji je surađivao s Bobom Marleyem, The Clashom i Beastie Boysima, te Mad Professor kojeg su proslavile suradnje s grupama Depeche Mode i Massive Attack.

Film u vrtu: Shoplifters u Vintage Industrial Baru

Osim pića i dobre glazbe Vintage Industrial Bar preko ljeta posjetiteljima nudi besplatne projekcije u kojima će podjednako uživati ljubitelji starih i novih filmova. Ako ste i vi jedni od njih provedite nedjeljnu večer u vrtu Vintage Industrial Bara uz film Shoplifters, japansku dramu redatelja Hirokazua Kore-Eda nagrađenu Zlatnom palmom na 71. Cannes film festivalu.

Ljeto kod Matoša

Da ljeti u Zagrebu ne nedostaje sadržaja pokazuje Ljeto kod Matoša koje će bogatim glazbenim programom i gastronomskom ponudom sve posjetitelje zabavljati od 19. srpnja do početka rujna. Prošetajte ljetno uređenom Strossmayerovom šetnicom, pronađite mjesto za savršenu Instagram fotku, probajte finu hranu na kućicama i opustite se uz nastupe uličnih bendova i stand-up komičara.