Kako započeti sa slikanjem

Otkrij moć znanja

09.10.2017.

Ako oduvijek sanjate o kreativnom hobiju poput slikanja, a niste sigurni kako započeti, donosimo vam nekoliko savjeta za vaše prve korake u svijet slikanja.

Prije no što krenete sa samim slikanjem, trebate znati nacrtati skicu svojeg budućeg rada. Ako niste vješti u crtanju, zaputite se u Pučko otvoreno učilište na radionicu razvijanja crtačke vještine «NE ZNAŠ CRTATI? NIJE TOČNO!», u sklopu koje ćete razviti samopouzdanje u likovnom izražavanju, percepciji i predočavanju prostora, predmeta i ljudskog lika. Tamo možete nastaviti svoj razvoj upisom u Likovni atelier, radionici na kojoj se možete upoznati s tehnikama slikanja pastelom, akvarelom, uljem ili akrilom.

Likovne radionice za odrasle nudi i InArt, gdje ćete kroz individualizirani pristup naučiti sve o kreativnim tehnikama, upoznati se s likovnom terminologijom, vrijednostima kulturne baštine i kapitalnim djelima svjetske umjetnosti.

Želite li se prekvalificirati u slikara i svoje zanimanje upisati u radnu knjižicu, posjetite studio Tanay, gdje se prvo upisujete u program Kreativni crtač koji traje 120 sati, te nakon položenog programa, upisujete 120 sati programa za kreativnog slikara.

Ako slikanje vidite kao nešto što će ostati vaš hobi, povoljan likovni pribor možete nabaviti u hobi trgovinama ili odjelima trgovačkih lanaca, no ako mu se planirate ozbiljno posvetiti, uputite se u specijalizirane prodavaonice po kvalitetniju opremu i pribor.