Kako naučiti pisati

Otkrij moć znanja

16.04.2019.

Pridružite se jednoj od radionica kreativnog pisanja i dovedite svoje spisateljske sposobnosti na novu razinu.

Ako ste napisali početak knjige, ali niste sigurni kako nastaviti, doživljavate blokadu ili vas je strah uopće započeti pisati, radionice kreativnog pisanja mogle bi vas izvući iz vašeg kreativnog zastoja. Poticajna atmosfera će podići vašu motivaciju i potaknuti vas da napokon završite svoje prvo djelo.

Veliki izbor radionica u CeKaPe-u

Obrišite prašinu s teksta koji godinama stoji u vašoj ladici i pridružite se prijateljskoj atmosferi radionica u Centru za kreativno pisanje. CeKaPe nudi najširi spektar radionica, tako možete birati između pisanja kritika, kratkih priča, scenarija za drame ili pak prevođenja. Uz pisanje ćete vježbati i vlastitu motivaciju te s ostalim polaznicima komentirati napisano. Vještine se svladavaju u 10 ili 15 termina u trajanju do 30 školskih sati, osim radionice proze koja zahtijeva njih 60.

Copyraonica – škola digitalnog copywritinga

Ako želite usvojiti specifična znanja pisanja za digitalne kanale i potencijalno razvijati svoju karijeru, dobar početak je Copyraonica — radionica koja će vam otkriti praktična rješenja i isprobane tehnike pisanja za web. Tako ćete usvojiti vještine efikasnog pisanja web stranica, newslettera, društvenih mreža, ali i pisanja za druge digitalne formate. Svemu tome podučit će vas iskusni Nenad Vukušić i Nebojša Grbačić koji će vam prenijeti dijelić petnaestogodišnjeg iskustva rada na poznatim hrvatskim kampanjama.

Kinoklub – radionica pisanja za film

Sasvim drugačiji tip pisanja od onog za digitalne kanale jest pisanje filmova. To najbolje zna ekipa koja organizira radionice pisanja za film u Kinoklubu, i to za one koji su ozbiljni u naumu ostvarenja svojih filmskih snova s druge strane kamere. Kako biste pokazali motivaciju, za pridruženje radionici potrebno je poslati vlastiti scenarij, a sedam najboljih bit će pozvano da kroz narednih 10 tjedana usavrši pisanje ove popularne, no zahtjevne forme.

Radionice pisanja poezije i proze u Booksi

Kreativne radionice pisanja poezije i proze u Booksi pravi su odabir za sve sanjive duše koje se žele izražati kroz književne forme. Tako se možete pridružiti radionici proznog pisanja pisca i kolumnista Zorana Ferića, ili pak radionici pisanja poezije pjesnikinje i pedagoginje Dorte Jagić. Novi termini održavanja radionica nisu strogo određeni, zato za pridruženje jednoj od grupa kontaktirajte Booksu putem Facebooka. Pravi ispit bit će čitanje vlastitih umotvorina pred publikom, čime završava ovo kreativno druženje.

Ako još uvijek niste spremni podijeliti svoje riječi s drugima, brusite svoje vještine pisanja kod kuće. Odvojite dio dana koji želite posvetiti ovom hobiju, ukratko razradite ono što želite pisati, a nakon toga se prepustite i pretočite svoje misli na papir.