Kulturna zbivanja (14.10.-20.10.)

Pogledaj kulturna zbivanja

11.10.2019.

Koncert electro dvojca Kruder & Dorfmeister

Peter Kruder i Richard Dorfmeister čine glasoviti austrijski duo koji 19. listopada dolazi u Laubu u pratnji vizualnog umjetničkog tima Lichterloh. Ovi poznati DJ-evi i producenti počeli su kao underground heroji elektronske scene, da bi tijekom devedesetih godina doživjeli planetarni uspjeh svojim eklektičnim glazbenim miksom u kojem se čuju utjecaji hip hopa, rare groovea, duba i new wavea. Njihov nastup u Zagrebu dio je europske turneje kojom obilježavaju 25 godina karijere, a ako želite prisustvovati ovom velikom koncertnom slavlju, karte su dostupne preko Entrio sustava.

Glazbeni festival Weekend fest u Rijeci

Rijeka je poznata kao grad koji zna cijeniti dobru glazbu, što dokazuje i ovaj novi festival koji će se 18. i 19. listopada održati u Pogonu kulture. Prvog dana Weekend festa publici će se predstaviti Kries i Kazan, dobro poznati bendovi hrvatske etno/world music scene, dok će 19.10. nastupati Alen Vitasović te Kuzma & Shaka Zulu, izvođači na koje se uvijek može računati za dobru atmosferu.

Izložba Alexandera Caldera u Umjetničkom paviljonu

Alexander Calder jedan je od najvećih svjetskih kipara 20. stoljeća, a sada imamo priliku po prvi puta njegove radove vidjeti u Hrvatskoj. Izložba “Alexander Calder – Magija skulpturalnog pokreta” donosi presjek njegove bogate karijere poznate po pokretnim skulturama u živopisnim bojama, a možete je pogledati u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu sve do 5. siječnja iduće godine.

Good food festival u Dubrovniku

Sezona je možda gotova, ali to ne znači da je kraj zanimljivim događajima na našoj obali, što dokazuje ovaj gastronomski spektakl u kojem će Dubrovčani i njihovi gosti moći uživati od 14. do 20. listopada. Na Good food festivalu će se održati brojne radionice za sve koje žele unaprijediti svoje kulinarske vještine te, između ostalog, naučiti pripremati lokalne slastice, napraviti zdravi desert, pravilno kuhati morske plodove ili sami kod kuće napraviti autentičnu primorsko-goransku tjesteninu. Naravno, bit će i štandova s pregršt odlične hrane, craft piva i vina, a tijekom trajanja događaja restorani u gradu će nuditi posebne menije po sniženim cijenama.

 

Vizual: služena FB stranica Kruder&Dorfmeister https://www.facebook.com/kruder.dorfmeister/